Brugge

Proefproject om Veltemweg tot veilige schoolstraat te maken

BRUGGE – Op 5 december start een proefperiode waarin de Veltemweg tot schoolstraat wordt gemaakt. Dit op aanvraag van de lagere school SASK, gelegen aan de Veltemweg. Met het stadsbestuur zetten we enorm in op veilig schoolverkeer, als Schepen van Openbaar Domein zorgde ik dan ook ook al voor heel wat vernieuwde fietspaden. Verkeersveiligheid langs scholen is een prioriteit. Na deze proefperiode komt een grondige analyse of de Veltemweg langdurig een schoolstraat kan worden.

Schoolstraat tot februari 2023

Op aanvraag van de basisschool SASK start een proefperiode waarbij de Veltemweg een schoolstraat zal zijn. Een schoolstraat is een deel van een straat nabij een school waarbij aan het begin en het einde van de schooldag motorvoertuigen geweerd worden gedurende een half uur. De openbare weg is voor voetgangers, rijwielen en speed pedelecs voorbehouden. Vanaf het kruispunt Fortuinstraat x Veltemweg tot aan het kruispunt Veltemweg x Ingang Interbad zal de schoolstraat ingaan. Dit is een afstand van zo’n 260 meter. De proefperiode voor de schoolstraat loopt van 5 december 2022 tot 17 februari 2023. Indien de omstandigheden dit verlangen, kan het stadsbestuur besluiten om de schoolstraat vroegtijdig te beëindigen. Aan het einde van de proefperiode zal het stadsbestuur analyseren of de Veltemweg een schoolstraat kan blijven.

De schoolstraat aan de Veltemweg gaat op onderstaande tijdstippen van kracht:

  • Maandag tot vrijdag: 8u00 tot 8u30
  • Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: 15u15 tot 15u45
  • Woensdag: 11u15 tot 12u10

Aangezien er geen omleidingen mogelijk zijn, is de Veltemweg tijdens de uren van de schoolstraat doodlopend.

Veiligere omgevingen voor schoolgaande jeugd

De medewerkers van Openbaar Domein zullen een vooraankondigingsbord plaatsen aan het kruispunt Veltemweg x Vossensteert. Op die manier is het duidelijk dat de straat een schoolstraat is. Door het invoeren van schoolstraten zorgen we voor veiligere omgevingen voor de Brugse schoolgaande jeugd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.