Brugge

VZW Cactus krijgt bijkomende investeringstoelage

Stad Brugge voorziet een bijkomende investeringstoelage van 300.000 euro aan VZW Cactus Muziekcentrum voor de bouw van Cactus Club.

Al jaren zorgt VZW Cactus Muziekcentrum voor een grote culturele meerwaarde voor Brugge. Enerzijds door de sterke en eigenzinnige programmatie van muziekgroepen en anderzijds door de jaarlijkse festivals Cactusfestival, Moods! en Benenwerk. Cactus heeft tot ver over de landsgrenzen een uitstekende reputatie en draagt zo bij aan een positieve uitstraling van Brugge als cultuurstad.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de Cactus Club op het Bargeplein. Voor de bouw van het nieuwe muziekcentrum ontving VZW Cactus Muziekcentrum van Stad Brugge al een tussenkomst van 800.000 euro. Daarnaast stelde de Stad ook via recht van opstal de grond ter beschikking. Deze toezegging dateert reeds van 2011 maar de prijzen zijn vandaag veel hoger en ook duurder door de crisis inzake energie en Oekraïne.

Door meerwerken, onverwachte tegenvallers en de actuele context ligt de kostprijs van het project 1.356.000 euro hoger dan verwacht. Daarom zou de VZW een bijkomende lening afsluiten van 500.000 euro.

Voor het resterende bedrag vraagt de VZW tussenkomst van de overheden.

Vandaag beslisten we dus om een bijkomende investeringstoelage van 300.000 euro te voorzien voor het bouwproject.

Cactusfestival VZW bijkomende investering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.