Vlaams Parlement

Bert Schelfhout kandidaat voorzitter Jong Vld Nationaal

Bert Schelfhout (29), voorzitter en fractieleider in de gemeenteraad van Open Vld Deerlijk, stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van Jong Vld Nationaal. De bijna 3.000 leden moeten eind oktober hun stem uitbrengen. Als hij het haalt, wordt hij de eerste West-Vlaming die voor een periode van twee jaar het hoogste ambt van de liberale jongerenbeweging mag bekleden. Bert is parlementair medewerker bij Mercedes Van Volcem.

Bert Schelfhout woont samen met Naïma Vande Walle in Sint-Lodewijk. Hij is licentiaat politieke wetenschappen en master in bedrijfseconomie en werkt als parlementair medewerker bij Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem. “Ik heb altijd de reflex gehad om ook buiten de gemeentegrenzen zaken in beweging te zetten,” vertelt Schelfhout. “Mijn voornaamste doelstelling is om Jong Vld, dat jongeren verenigt tot 36 jaar, op gestructureerde wijze in heel Vlaanderen verder uit te bouwen tot de meest toonaangevende politieke jongerenbeweging. Ik wil er werk van maken om jongeren tussen 18 en 25 jaar met het liberalisme te inspireren.”

Uithoek

Bert Schelfhout zal het waarschijnlijk moeten opnemen tegen Franc Bogovic, een kandidaat uit het Brusselse en Bart Vanmarcke, een kandidaat uit het Antwerpse. “Het wordt niet gemakkelijk, maar ik ga er voluit voor. De verkiezing is niet evident voor een West-Vlaming. We zitten in de uithoek. Bovendien ben ik de jongste twee jaar rustiger geweest op nationaal vlak. Wie mij kent, weet dat ik gemotiveerd ben. Ik zal mijn project brengen. Aan de jongeren om te beslissen wie aan het roer komt.”

Bron: Het Laatste Nieuws