Brugge

Aankoop Godelievekerk in Sint-Michiels biedt tal van mogelijkheden

Stad Brugge heeft onlangs de Godelievekerk gekocht voor een prijs van 240.000 euro. De kerk, die deel uitmaakte van de Emmaüsparochie, zal nu een nieuw leven ingeblazen worden dankzij de visie van schepen van Eigendommen, Mercedes Van Volcem. Deze aankoop opent de deur naar talloze mogelijkheden voor de buurt en omliggende scholen.

De beslissing om de kerk aan te kopen, is het resultaat van de voortdurende inspanningen van zowel de stad Brugge als de kerkfabriek Sint-Godelieve en Karel de Goede om de hervormingsplannen voor de Emmaüsparochie te ondersteunen. De kerk, die voor het eerst zijn deuren opende in 1965, heeft een indrukwekkende oppervlakte van 963 vierkante meter, terwijl het kerkportaal 25 vierkante meter beslaat.

Schepen Mercedes Van Volcem benadrukte de strategische locatie van de kerk als een van de belangrijkste redenen achter deze aankoop. Ze zei: “De kerk is zeer gunstig gelegen, wat verschillende bestemmingen voor de buurt en omliggende scholen mogelijk maakt.” De stad slaagde erin om tot een overeenkomst te komen met de kerkfabriek om de voormalige kerk en het kerkportaal te verwerven voor het genoemde bedrag van 240.000 euro.

Deze aankoop wordt niet alleen gezien als een investering in vastgoed, maar ook als een investering in de gemeenschap. Mercedes Van Volcem merkte op: “Deze aankoop zal een meerwaarde betekenen voor de hele buurt. Tijdens de eerste editie van ‘Buurt aan de Beurt’ in 2019 bleek al dat heel wat buurtbewoners en ook de twee omliggende scholen hier vragende partij voor waren.”

De Sint-Michielsbuurt is gezegend met de aanwezigheid van twee scholen, namelijk de Stedelijke basisschool De Geluksvogel en het Sint-Lodewijkscollege in de afdeling Spoorwegstraat. Beide scholen zullen profiteren van de polyvalente zaal die de voormalige kerk te bieden heeft. Deze ruimte zal ook beschikbaar zijn voor het bruisende verenigingsleven van Sint-Michiels, met inbegrip van het nabijgelegen jeugdhuis Thope.

De Godelievekerk, die langs de Sint-Michielslaan een prominente plaats inneemt, biedt ongetwijfeld een schat aan mogelijkheden. Schepen Mercedes Van Volcem voegde toe: “We onderzoeken nu verder welke bestemmingen mogelijk zijn en welke investeringen hiervoor nodig zijn.” Dit suggereert dat de stad van plan is om deze historische kerk nieuw leven in te blazen.

Kortom, de aankoop van de Godelievekerk in Sint-Michiels is niet alleen een transactie op papier, maar ook een belofte van groei en ontwikkeling voor de hele buurt. Met de visie en vastberadenheid van schepen Mercedes Van Volcem, zal deze kerk ongetwijfeld uitgroeien tot een belangrijk middelpunt van gemeenschapsleven en een baken van hoop en inspiratie voor de inwoners van Brugge. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor de Godelievekerk en de gemeenschap die het zal dienen.

Lees het volledige artikel hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.