Brugge

Stad Brugge koopt de voormalige Godelievekerk (Sint-Michiels)

BRUGGE – De Emmaüsparochie heeft hervormingsplannen, waardoor de Godelievekerk in Sint-Michiels te koop komt te staan. Stad Brugge kon tot een overeenkomstkomen om de kerk voor 240.000 euro aan te kopen. Het kerkgebouw is gelegen nabij verschillende scholen, wat mogelijkheden biedt voor de buurt en omliggende scholen. Het aankoopdossier leggen we ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

Aankoop voormalige Godelievekerk

De kerkfabriek Sint-Godelieve en Karel de Goede besloten om de vieringen in de Godelievekerk in Sint-Michiels stop te zetten, de kerk te ontwijden en verkopen. Dit door hervormingsplannen voor de Emmaüsparochie. Met het stadsbestuur toonden we interesse in deze voormalige kerk. We kwamen tot een overeenkomst om de voormalige kerk en kerkportaal voor 240.000 euro aan te kopen. De kerk heeft een oppervlakte van 963 m² en het kerkportaal een oppervlakte van 25m².

De kerk, die in 1965 gebouwd is, heeft een hedendaagse kerkstructuur, vooruitspringende voor- en zijportalen en werd opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed.

Verschillende bestemmingen zijn mogelijk

De kerk neemt een prominente plaats in langs de Sint-Michielslaan en is gelegen nabij verschillende scholen. Dit zorgt ervoor dat het gebouw verschillende bestemmingen kan krijgen. Zowel de buurt als omliggende scholen kunnen hier baat bij hebben. Momenteel onderzoeken we verder welke bestemmingen mogelijk zijn en welke investeringen hiervoor noodzakelijk zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.