Brugge

Aankoop kunstwerk “HELLO SUNSHINE”

Het kunstwerk “HELLO SUNSHINE” van kunstenaar Rik Vanovenacker is al enige tijd te bewonderen in Lissewege. Naar aanleiding van de komende openluchttentoonstelling ‘Beelden in het Dorp’, werd dit prachtstuk ter hoogte van het kruispunt Ter Doeststraat met de Pontstraat geëtaleerd.

De inspiratie voor zijn werk haalt Rik Vanovenacker uit het idee van een madeliefje die kleinkinderen plukken voor hun oma, die dan op haar beurt met trots het madeliefje in een vaas zet. Een klein gebaar met liefdevolle betekenis.

Ik vind dat dit kunstwerk echt symboliseert waar ons openbaar domein voor staat. Vaak wordt het bewuste madeliefje geplukt in één van onze vele parken of groenzones en daarna aan een geliefde gegeven. Ook sluit dit beeld perfect aan bij de visie om het openbaar domein maximaal op te fleuren met bloemrijke groenzones, die een zeker geluksgevoel opwekken bij de gebruikers.

Daarom besloten we om dit betekenisvolle kunstwerk aan te kopen. Zo kan dit het openbaar domein blijvend opfleuren. In eerste instantie blijft dit beeld staan op de huidige locatie als eyecatcher bij het binnenkomen van het kunstige Lissewege. Indien in de toekomst zou blijken dat het werk hinderlijk staat voor andere projecten, zijn er nog heel wat andere locaties op het openbaar domein die in aanmerking komen om dit kunstwerk tot zijn recht te laten komen.

Het kunstwerk kan duurzaam permanent buiten blijven staan:
– De vaas is gemaakt uit polyester. Duurzaam met 2 componenten gelakt.
– De bloem is gemaakt in aluminium en daarna duurzaam gepoederlakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.