Brugge Zeebrugge

Het strand van Zeebrugge is klaar voor de zomer !

strand Zeebrugge klaar voor de zomer

BRUGGE – In Zeebrugge zijn de voorbereidingen volop bezig om het strand klaar te maken voor het zomerseizoen. De vele bezoekers, die jaarlijks naar het strand komen, kunnen genieten van strandcabines, picknicktafels, de educatieve strandcabine van het Natuurcentrum en kleurrijke zitbanken en bloembakken.

486 strandcabines

De 450 zandschermen op het strand hebben we verwijderd en zandvrij gemaakt. We plaatsen deze terug rond de strandcabinezone om op die manier de strandcabines tegen het opwaaiende zand te beschermen. Het strand is reeds effen gelegd, zodat de strandcabines op een effen ondergrond geplaatst kunnen worden. Vanaf 1 april kon men strandcabines opbouwen.

Leer meer over de zee in de educatieve strandcabine

Ook dit jaar is de educatieve strandcabine van het Natuurcentrum te vinden in Zeebrugge. Deze cabine is gelegen langs het vlonderpad en geeft meer informatie over de zeebiotoop op een speelse manier. De duinexoten zijn dit jaar één van de belangrijkste onderwerpen in de strandcabine. Meer info over hoe deze te vinden, te herkennen en te melden is allemaal te vinden in de strandcabine.

Speeltoestellen

De spelende jeugd zal tijdens een nieuw strandseizoen opnieuw kunnen genieten van de speeltoestellen. Het speelplein in Zeebrugge is echt een schot in de roos. Sinds 2021 blijft dit het hele jaar staan, in de herfst of de winter kan je hier ook ravotten.

Een proper strand

Samen met de medewerkers van openbaar domein doe ik er alles aan om het strand proper te houden. Tijdens het strandseizoen wordt het strand dagelijks opgeruimd. Er zijn ook 30 sorteerafvalmanden en drie zwerfvuilafvalbakken.

Gezellige picknickplekjes

Ook dit jaar kunnen bezoekers en inwoners rekenen op gezellige plaatsen om te picknicken. Op het strand en aan de zeedijk plaatsten we 40 picknickbanken. Het is er gezellig vertoeven voor degenen die van de zon willen genieten met een hapje of drankje.

Kleurijke zitbanken en bloembakken fleuren het strand op

Nieuw dit jaar zijn 34 bloembakken die hetzelfde kleur kregen als de zitbanken, die we vorig jaar plaatsten. Deze zijn namelijk in wit , rood en blauw. Momenteel krijgen de zitbanken een nieuw laagje verf. Samen met de bloembakken zullen ze de dijk opfleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.