Brugge Steden Wonen

Commissie Wonen Vlaams parlement op tweedaags bezoek in Brugge

Op donderdag 7 en vrijdag 8 juni komen de leden van de commissie wonen van het Vlaams Parlement naar Brugge. Het werkbezoek neemt twee dagen in beslag. Initiatiefneemster en Vlaams Parlementslid Van Volcem zal er onder andere het Brugse stedelijk woonbeleid toelichten.

De Vlaams parlementsleden zullen donderdag in de voormiddag startten in Grand Hotel Casselbergh waar Mercedes Van Volcem het stedelijk woonbeleid zal toelichten. In de namiddag volgt een stadsrondleiding op de reien en een geleid bezoek aan het concertgebouw. ‘s Avonds is zelfs een bezoek voorzien aan de gouverneurswoning, waar kersvers gouverneur Carl Decaluwe zijn voormalige collega-parlementsleden zal verwelkomen. Later op de avond verwelkomen de commissieleden minister Freya Van den Bossche voor een diner in de Cafédraal.

“Ik ben verheugd de commissieleden, de minister en de gouverneur te mogen verwelkomen. Met een gevarieerd programma willen we hen duidelijk maken hoe we in Brugge de uitdagingen aanpakken. We maken onder andere werk van het wegwerken van stadskankers, het realiseren van betaalbare huisvesting en het aantrekken van jongeren in onze binnenstad. Ik denk wel dat men wat kan opsteken van hoe we het hier in Brugge aanpakken..”

Stadsvernieuwing in de Gouden Boom

Vrijdag brengen de parlementsleden een bezoek aan de voormalige brouwerij Gouden Boom.  Op de site, tussen de Langestraat en Verbrand Nieuwland, komt een nieuwbouwproject. Het beschermde mouterijgebouw van de oude brouwerij wordt geïntegreerd. Er komt een museumcafé, handelsruimte, een ondergrondse parking en 29 woongelegenheden. Tegen eind 2012 zal dit project gefinaliseerd worden.

Vrijdagmiddag volgt een lunch in de Refter. In de namiddag kunnen de commissieleden nog het hospitaalmuseum bezoeken.