Brugge

Compensatiebomen voor structureel onderhoud N31

BRUGGE – Vorig jaar werden grote onderhoudswerken uitgevoerd op de N31. Jammer genoeg moesten enkele bomen gekapt worden ter plaatse, maar die worden nu gecompenseerd op vier verschillende plaatsen in Brugge: de middenberm van de N397 en het aanpalende plein, aan de middenberm van de Bloedput en tot slot aan de Buffelbrug.

N31 is een primaire weg. “De N31 vormt een essentiële verbinding tussen de E40 en de haven van Zeebrugge. Er is heel wat vrachtvervoer van en naar Zeebrugge. De weg is daarnaast een belangrijke weg op Zeebrugge Kust en onze stad te ontsluiten”, zegt schepen van Openbaar Domein en Groen Mercedes Van Volcem. Ook voor werk en toerisme wordt de N31 veelvuldig gebruikt. “Zo’n druk bereden wegen vergen ook het nodige onderhoud. In 2021 deden we daarom structurele onderhoudswerken tussen de brug over Waggelwater en de Blankenbergse Steenweg (N371) en ter hoogte van de Koningin Astridlaan”, zegt Eveline Weyers, projectleider bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), “Ter voorbereiding moesten helaas enkele bomen plaats maken in de middenberm van de N31. Zo worden er nu 24 bomen in de plaats geplant.”

“De meeste bomen komen terecht aan de Kinepolis op de middenberm van de N397. Daarnaast is er een aanliggend plein. Een variëteit van de winterlinde zal daar geplant worden. Goed voor zo’n 20 bomen”, aldus de schepen. Een grotere boom komt aan de Bloedput op de middenberm, een Mongoolse lindevariëteit. 3 meerstammige kerselaren worden voorzien aan de Buffelbrug. “Deze zullen echter niet zo veel ruimte innemen”, vult Van Volcem aan.

Er worden heel wat bomen geplant in Brugge. De afgelopen 3 jaar plantten de stad 65.575 bomen bij. “Brugge is een stad met een groene omgeving, maar ook in de stad kiezen we voor een groene dooradering. Een positief bomenbeleid willen we neerzetten in onze stad. Daar hoort uiteraard ook bij als bomen gekapt worden, dat ze gecompenseerd worden”, zegt de schepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.