Brugge

De Ronde is terug van Brugge

BRUGGE – De Ronde, koers der koersen keert terug naar Brugge in 2023, 2025 en 2027, maar ook in 2022, 2024 en 2026 mogen we een De Ronde evenement verwachten zonder koers weliswaar. “Twee jaar geleden wilde ik discreet concacten leggen bij Flanders Classics om de koers terug naar onze stad te trekken. Niemand geloofde toen dat het zou lukken, maar uiteindelijk werd dat de aanleiding tot de samenwerking. Vandaag is het een feit”, aldus schepen van Openbaar Domein en Financiën Mercedes Van Volcem.

Een beeld uit de voorbije edities van de Ronde van Vlaanderen.

Stad Brugge en stad Antwerpen kwamen tot een overeenkomst om afwisselend de koers te organiseren te komende jaren in samenwerking met Flanders Classics. “Hierbij was het hoofddoel om er niet ‘om te vechten’. We kwamen als beide steden tot een goede overeenkomst. Van wedijver bij de organisatie van het wielerevenement zal dus geen sprake zijn. Meer nog in de jaren dat de koers bij de anders stad georganiseerd wordt, zal Flanders Classics een Ronde evenement organiseren in de stad in het teken van de koers al zal dat geen wedstrijd zijn”, legt Van Volcem uit.

80 miljoen kijkers

Het wielerevenement in stad Brugge betekent heel wat. “Maar liefst 80 miljoen kijkers zullen de renners zien vertrekken uit onze stad. Qua stadsmarketing kan dat tellen. Onze stad wordt nogmaals op de kaart gezet met al zijn toeristische troeven. Het evenement zelf alleen al zorgt voor 90 tot 100 procent bezetting in onze horeca, maar ook de extra organisaties op onze pleintjes zal veel volk trekken naar onze stad. 80.000 tot 100.000 wielerfanaten trokken de vorige jaren naar Antwerpen (in niet-coronatijden) om de start te bekijken”, aldus Van Volcem.

“De Ronde terug in onze prachtige stad: da’s onze fierheid. De fierheid van de Brugse sportliefhebbers, maar ook van iedere Bruggeling en West-Vlaming”, sluit Van Volcem af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.