Assebroek

Stadsvernieuwing in Assebroek aan het Gaston Roelandstplein

Aan het Gaston Roelandtsplein te Assebroek wordt de elektrozaak afgebroken. Er komt een meergezinswoning (appartementen) in de plaats. “Deze kwalitatieve hedendaagse architectuur is de start van een stadsvernieuwingsproject in Assebroek. Niet alleen de binnenstad maar ook de deelgemeenten staan hoog op de agenda.” stelt Van Volcem.

Aan het Gaston Roelandtsplein, ter hoogte van het kruispunt, samenkomst van Generaal Lemanlaan en Astridlaan, een invalsweg naar Brugge, wordt een nieuwe meergezinswoning gebouwd na afbraak van bestaande eengezinswoning met gelijkvloerse commerciële functie. Het ontwerp is van het architectuurburo Govaert & Vanhoutte (wonnen reeds diverse prijzen).

De nieuwe meergezinswoning telt 8 wooneenheden, verspreid over vier bouwlagen. Er worden 11 parkeerplaatsen voorzien, 5 binnen het gebouw gelijkvloers en 6 in de onmiddellijke omgeving. Het gebouw van vier bouwlagen langs het Gaston Roelandtsplein wordt afgebouwd naar twee bouwlagen in de richting van de terreinen van De Lijn.

“Zo ontstaat een getrapte opbouw waarbij, door middel van terrassen en groendaken, veel aandacht gegaan is naar kwalitatieve buitenruimtes bij de appartementen, zonder de privacy van de aanpalenden in het gedrang te brengen. Er werd gekozen voor een gebouw met een luchtig en open karakter” zegt Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem.

“Het zal een positieve impact hebben op de omgeving en zorgen voor een moderne en strakke vormgeving. Een stap in de goede richting bij het heraanleggen van het Gaston Roelandtsplein en de wijdere omgeving, zonder te willen domineren” aldus de Schepen die blijkbaar Assebroek al helemaal in haar armen heeft gesloten.

Na vertrek van De Lijn, zal ook aldaar een nieuwe ontwikkeling de dynamiek van Assebroek versterken.

De Stad bestelde reeds een stedenbouwkundige studie voor de site van De Lijn die is afgerond. Door het vertrek van de stelplaats zal dit het wonen in de omgeving ten goede komen.