Brugge

Heraanleg Singel en Buiten Boeverievest: werken gestart op 7 februari. Einde is voorzien half juni

BRUGGE – Het wegdek van de Singel en de Buiten Boeverievest waren dringend aan vernieuwing toe. Begin februari gingen de werkzaamheden van start. Het einde van de werken is voorzien tegen half juni.   

Plan werken heraanleg Singel en Buiten Boeverievest

In opdracht van Stad Brugge werd op 7 februari gestart met de rioleringswerken en de heraanleg van de Buiten Boeverievest en de Singel. Om zoveel mogelijk rekening te houden met de bereikbaarheid, wordt in fases gewerkt. Bovenstaand plannetje toont de verschillende fasen van de werken. Op onderstaand schema wordt meer ingegaan op timing en detail van die fasen.

De werken hebben als doel een volledig gescheiden stelsel in alle straten te realiseren.

In de eerste fase van de heraanleg werd de Buiten Boeverievest aangepakt. Daar werd een nieuwe riolering geplaatst en aangesloten op het pompstation. In fase twee zal ook de Singel voorzien worden van een nieuwe riolering. Om die reden wordt de bestaande verharding opengebroken en zullen woningen tijdelijk enkel toegankelijk zijn te voet of per fiets. Nadien in fase drie zal men een rijweg aanleggen van de Singel tot de Smedenstraat. Tot slot zal men op het wandelpad een picknickzone inrichten en het speelplein van nieuwe toestellen voorzien.

Met deze werken wil ik de veiligheid en welzijn van de omgeving verbeteren voor komende decennia. Rond het speelplein worden vier nieuwe bomen voorzien alsook lage beplanting.

Meer weten? Klik hier

Schema werken heraanleg Singel en Buiten Boeverievest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.