Brugge

Kandidaat 9: Benedikte Van Maele-Bruggeman

 

Benedikte Van Maele-Bruggeman (44) is gehuwd met Roland Van Maele en mama van Céline (21) en Axelle (19).   Ze studeerde Hotelbeheer te Anderlecht en werkt deeltijds samen met haar echtgenoot en deeltijds als medewerker bij schoenen Janssen.

Ze wil graag werk maken van haar eigen deelgemeente Sint-Michiels en heeft daarom deze voorstellen:

“Het verkeer en fietsverkeer ter hoogte van het scholencomplex aan het begin van de Rijselstraat verloopt nogal chaotisch. Zeker op momenten als de scholen starten en stoppen. Het tweerichtingsverkeer op het fietspad zorgt voor risico’s op ongevallen. Er is werk aan de winkel voor een veilige mobiliteit in Sint-Michiels!”

Brugge kent heel wat bedrijvigheid. Kleine zelfstandigen, KMO’s en grote ondernemingen vestigen zich in de periferie van onze stad.  Zij moeten voldoende ruimte krijgen en blijken niet altijd voldoende goeie werkkrachten te vinden. Alleen door een nauwe samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid kunnen we zowel de werkgelegenheid als de welvaart in Brugge een dienst bewijzen.

Benedikte is een fiere Bruggeling.  Ze houdt van het stille Sint-Anna, kuieren langs de historische sites, even op adem komen aan de Brugse vesten aan de Smedenpoort met zicht op de Singel. Ook Tillegembos, het uitgestrekte strand van Zeebrugge en het Brugse Ommeland behoren tot haar favoriete wandel- en fietsroutes.