Brugge

Laatste loodjes voor werken in Bossuytlaan – Zevekotedreef en Weidebekestraat 

“Op 10 januari zijn we gestart met wegeniswerken in de Bossuytlaan, de Zevekotedreef en de Weidebekestsraat, vanaf volgende week kan de asfaltering gebeuren. Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden, zou de rijweg terug kunnen opengesteld worden voor verkeer eind april 2022”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Reeds nu merken we hoe mooi de straat er zal uitzien. We hebben rekening gehouden met ontharding, vergroening en vooral ook verkeersveiligheid”, zegt Van Volcem. “Ik ben tevreden dat we in de Bossuytlaan de kasseien en de bomen hebben kunnen behouden.

 “Opnieuw een mooie realisatie van de aannemer Norré-Behaegel uit Westende, de nutsmaatschappijen en mijn dienst Openbaar Domein”.

De werken omvatten :
* Het vernieuwen van het wegdek en de voetpaden in de Weidebekestraat
* Het vernieuwen van het wegdek en de voetpaden in de Zevekotedreef
* Het vernieuwen van het wegdek en de voetpaden in een gedeelte van de Bossuytlaan en de Schoolstraat. 

We leggen een verkeersplateau aan in de Bossuytlaan.
* In de Zevenkotedreef wordt een RWA (regenwater) riolering voorzien.
* In een gedeelte van de Sint-Kristoffelstraat wordt enkel het wegdek vernieuwd.

Veiligheid :
“Na overleg met de bewoners van de Bossuytlaan werd beslist om een verkeersplateau te voorzien om het drukke en snelle verkeer te verminderen”, licht de schepen toe. “Deze snelheidsremmende maatregel komt de zwakke weggebruiker ten goede”. Reeds lang was men vragende partij.  In drie jaar tijd hebben we er twee aangelegd op de as Vossensteert-Bossuytlaan maar omdat we nu ook de hoeve aan het Veltembos hebben gekocht kunnen we ook het fietsverkeer naar de scholen in de omgeving via  Zandtiende veiliger laten verlopen. 

De stad investeert fors in openbaar domein Van Zeebrugge tot Ver Assebroek 
De totale kostprijs van de werken in Assebroek  bedraagt 398.578,00 euro exclusief BTW.

“De werken verlopen goed, er is een goede samenwerking met de aannemer, de nutsmaatschappijen en alle collega’s van Openbaar Domein die hierbij betrokken zijn. Los van enkele dagen werkverlet omwille van het slechte weer, zitten de werken perfect op schema”, vult schepen Van Volcem aan. Na de wegenwerken zullen alle wegmarkeringen aangebracht worden alvorens de straten worden opengesteld voor het verkeer. 

Klik hier voor meer informatie over andere lopende projecten binnen Openbaar Domein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.