Brugge Ruimtelijke Ordening Tussenkomsten

Muyters moet dringend zijn huiswerk opnieuw doen

Schepen van Ruimtelijke Ordening van Brugge Mercedes Van Volcem (Open Vld) reageert op de uitspraak van de Raad van State.  Het Vlaams Parlementslid gaat de minister interpelleren in het Vlaams Parlement.

“De Raad van State schorst niet alleen het stadion deelgebied Chartreuse wegens gebrekkige motivering en gebrek aan concreet plan maar schorst in een adem ook het deelgebied die de economische groei van Brugge moest verzekeren : de Spie, Blauwe Toren, Blankenbergsesteenweg en Sint-Pietersplas.  Dit kan tot een stilstand leiden en Brugge heeft net een economische dynamiek nodig, reden waarom ik bepleiter was van extra 80 ha op de Blankenbergse Steenweg. Dit gebied moet leiden tot tewerkstelling voor onze actieve bevolking.”

“Het evenwicht is zeker nodig in onze stad waar tegen 2030 een 28.2 % 65 plussers zullen zijn.   Ik heb een vraag om uitleg ingediend  in het parlement. Als de minister een definitieve beslissing neemt voor Spie en Blankenbergsesteenweg voor 1 januari 2013 is er geen schade.  Een nieuwe beslissing voor het stadion zal alleszins een nieuw plan MER en een project MER (milieu effectenrapport ) vergen. Ik pleit voor een ruimtelijk plan met scenario’s die de economische dynamiek moet ondersteunen : stadion, kantoren, bedrijventerreinen, een leisurepark, kwalitatief aanbod aan winkels die een meerwaarde en aanvulling zijn met de binnenstad.  Voor mij is de Blankenbergsesteenweg ook een optie doch een zuidelijk landmark (Chartreuse) met sport en tewerkstelling had een mooie uitdaging geweest naast een kwalitatief bedrijventerrein op de Blankenbergsesteenweg.  We moeten alleszins de lat hoog leggen. De ruimte is schaars en wat komt moet Brugge naar een hoger niveau tillen.”