Brugge

Nieuw petanqueveld voor het Cherry Blossompark

BRUGGE – Aan het wooncomplex Rond den Heerd is een groenzone van 2.400 m². Deze doopten we in 2020 om tot Cherry Blossompark. 20 kerselaaars en meer dan 100.000 bloembollen zijn aangeplant. Deze plek toverden we om tot prachtig parkje. Op vraag van de buurtbewoners kwam er nu ook een petanqueveld. Zo creëren we een aangename en gezellige plek waar de omwonenden kunnen samenkomen.

Cherry Blossompark in Sint-Pieters

Een groenzone van 2.400 m² is gelegen ter hoogte van het appartementsgebouw in de Beekweg. Om deze groenzone om te toveren tot een mooi parkje voor de omgeving hebben we 20 kerselaars aangeplant. Zo maakten we dit tot Cherry Blossompark in 2020, naar voorbeeld van de vele gelijkaardige parken van over de hele wereld. In het gazon plantten we meer dan 100.000 bloembollen aan. Dit zorgt voor een prachtige bloei tijdens de lente. Het park richtten we verder in met bloemrijke plantenperken en bloeiende heesters. De beplanting van deze plantenperken is in het voorjaar van 2023 gebeurd.

Acht picknickbanken zijn geplaatst, om het park nog aangenamer te maken voor de buurt. We plannen ook om het groene plekje aan de hoek tussen de Rond den Heerdstraat en de Sint-Pietersnoordstraat aan te pakken. Momenteel ziet deze plaats eruit alsof het geen deel uitmaakt van het openbaar domein. Door picknickbanken te plaatsen en de beplanting op een andere locatie te voorzien, maken we het plekje uitnodigend voor bewoners.

Nieuw petanqueveld

In het Cherry Blossompark werd, op vraag van het buurtcentrum, een petanqueveld aangelegd. Zo maken we van dit park een aangename, groene plek met ruimte voor een gezellig spelletje petanque. Een mooie meerwaarde voor de buurtbewoners, die zo ook meer met elkaar in contact kunnen komen. In Brugge liggen momenteel 243 petanquevelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.