Brugge Ruimtelijke ordening

Bedrijf D’M&S zal Vaartdijkstraat moderne look geven

Creatievelingen van het communicatie- en adviesbureau D’M&S krijgen mooie burelen met zicht op het water en dicht bij het station. “Langs de Vaartdijkstraat staat veel te gebeuren”, zegt Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem. “Vandaag werd vergunning verleend voor het bouwen van een kantoorgebouw met loods op het industrieterrein Ten Briele.”

“Nadat vorige week de eerste steen werd gelegd voor het bouwen van een opleidingscentrum voor industriële beroepen door Syntra West, werd nu een volgend project in dezelfde omgeving goedgekeurd,” aldus de Schepen. “Schitterend om in Brugge projecten te kunnen blijven aantrekken die werkgelegenheid bieden en een mooie architecturale uitstraling geven aan hun omgeving”, zegt Van Volcem. “Het bedrijf D’M&S komt van Oostkamp naar Brugge en telt meer dan 80 werknemers. Het is het grootste onafhankelijk reclamebureau in Vlaanderen”.

Het perceel waar deze nieuwbouw wordt neergezet is gelegen in het zuidoosten van het bedrijventerrein Ten Briele. Het projectgebied maakt deel uit van een industrieel gebied en wordt omgeven door een combinatie van nieuwe en bestaande industriële en ambachtelijke nijverheid, een conatinerpark en handel.

Het nieuwe project bestaat uit een groot kantoorgebouw van 3 bouwlagen vooraan, een loods van 4,90m hoog en een loods van 7,90m hoog, beiden achter het kamgebouw. In dit volume worden alle bedrijven van de Groep Dacquin samengebracht. Vooraan het perceel wordt een groene strook van 5m voorzien.

Op de gelijkvloerse verdieping vinden we de refter met aansluitend buitenterras, keuken, magazijn, opleidingslokaal, technische ruimtes, fotostudio, kantoren voor administratie, opnamestudio, inkom, sanitair, traphal, magazijn standenbouw, kantoren catering, kantoren personeelsdienst, parkeergarage en kantoren voor de drukkerij. Alle kantoorruimtes komen aan de voorzijde, kant Vaartdijkstraat. De voorgevel wordt door de verschillende kantoren trapsgewijs in 4 volumes opgebouwd. Tussen de 4 volumes die het kantoorgebouw vormen worden telkens afwisselend terrassen met beplanting voorzien. Dit breekt de massiviteit. In het gevelvlak van het kantoorgebouw loopt een wand die de privé tuin afscheidt van de parking. Op eerste en tweede verdieping vinden we vooraan het gebouw wederom kantoren met aansluitende terrassen.

Het kantoorgebouw wordt opgetrokken in witte betonpanelen, de raampartijen hebben een houten schrijnwerk. De balustrades worden voorzien in glas, ze dienen tegelijk ook als luifel voor het terras er onder en voor de fietsenstalplaatsen. De volumes van de loodsen worden opgetrokken uit grijze betonpanelen die wit of antracietkleurig beschilderd worden, het schrijwerk is hier in aluminium.