Brugge

Nieuwe voetpaden voor de Rustenburgwijk!

BRUGGE – In Sint-Pieters krijgt de Rustenburgwijk nieuwe voetpaden. Bij deze heraanleg planten we ook 75 nieuwe bomen aan. We zetten volop in op een onderhoudsvriendelijke en duurzame wijk. Door deze werkzaamheden stellen we de veiligheid van de voetgangers centraal en maken we de wijk groener.

Nieuwe voetpaden

De straten in de Rustenburgwijk hebben nood aan nieuwe voetpaden. Door de wortels van de bomen in de straat, steken de bestaande voetpaden op, wat voor een moeilijke doorgang voor voetgangers zorgt. Op vraag van de buurtbewoners leggen we de voetpaden hernieuwd aan. Deze heraanleg omvat de Kannunik Declosstraat, de Karel Mestdaghstraat, de Hendrik Waelputstraat en de Sint-Pietersstatiedreef (tussen de huisnummers 1 en 23). Niet enkel de voetpaden, maar ook de greppels en boordstenen worden vernieuwd.

75 nieuwe bomen in grotere plantvakken

In de Rustenburgwijk stonden heel wat bomen in plantvakken die te klein waren. De bomen hadden zo niet de nodige ruimte. Bij het heraanleggen van de voetpaden zullen we ook de plantvakken vergroten. De bomen die in de te kleine plantvakken stonden, werden reeds verwijderd. We planten hier 75 nieuwe bomen aan. Deze kunnen mooi uitgroeien in de grotere plantvakken. We verzekeren hiermee de duurzaamheid van de voetpaden, die door de wortels van de bomen opstaken. Door de grotere plantvakken zal dit niet meer zo zijn.

Grotere plantvakken zorgen er ook voor dat het water beter insijpelt. Rondom de bomen planten we bloemen in plaats van gras. Zo zal de buurt er kleurrijker uitzien en het is goed voor de biodiversiteit.

We houden rekening met geparkeerde auto’s, door in de plantvakken grasdallen te voorzien. Passagiers van wagens hoeven zo niet in de beplanten in- of uit te stappen.

Kostenplaatje: investeren in een groene en voetgangersvriendelijke wijk

We investeren in een voetgangersvriendelijke en groenere wijk. Deze investering bedraagt 569.958,09 euro. Aannemer bvba Seru & Zonen voeren de werkzaamheden uit.

Fasering

De werkzaamheden nemen (behoudens onvoorziene omstandigheden) 65 werkdagen in beslag en verlopen gefaseerd om de toegankelijkheid tijdens de werkzaamheden te garanderen.

  • Karel Mestdaghstraat (van Oostendse Steenweg tot en met Rustenburgstraat)
  • Karel Mestdaghstraat (van Rustenburgstraat tot en met Wijnenburgstraat)
  • Karel Mestdaghstraat (van Wijnenburgstraat tot en met Sint-Pietersstratiedreef even zijde)
  • Kanunnik Declosstraat
  • Sint-Pietersstatiedreef (van Oostendse Steenweg tot Wijnburgstraat)
  • Hendrik Waelputstraat
  • Aanplant bomen en onderbeplanting

Ontwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.