Brugge

Open VLD pleit voor meer onafhankelijkheid van de voorzitter van de gemeenteraad en van de havenvoorzitter

In de Salons Fort Lapin werd de eindejaarsreceptie gehouden van de Open VLD. Schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) pleitte voor meer onafhankelijkheid van de voorzitter van de gemeenteraad en van de havenvoorzitter.

‘Met Open VLD pleiten wij voor een onafhankelijk voorzitter voor de gemeenteraad, zodat de gemeenteraad met in een sfeer van fairplay verloopt. Het kan niet dat de burgemeester en de voorzitter van de gemeenteraad dezelfde persoon zijn omdat op een dergelijke manier een debat met gelijke wapens onmogelijk wordt gemaakt. In geen enkel parlement is dat zo. Ook de schepenen moeten het woord kunnen krijgen als ze worden aangevallen uit de zaal’, zegt Van Volcem.

‘Voorts pleiten wij met de partij voor een neutrale havenvoorzitter. De huidige havenvoorzitter stond voor de recente verkiezingen nog op de CD&V-lijst. Die man moet neutraal zijn, zodat de Vlaamse Regering geen Zeebrugse dossiers moet afremmen. Voorts moet ik vaststellen dat de havenvoorzitter gedelegeerd bestuurder is en dus eigenlijk zijn eigen management controleert.’

‘Wij pleiten met onze partij ook voor de aanpak van de files op plaatsen zoals de Koning Albertlaan, Sint-Pieterskaai en Baron Ruzettelaan, voor een zuidelijke ontsluiting, voor de invoering van een bewonerskaart voor Kristus Koning, voor het herstel van de doorgang over het Zand zodat niet iedereen moet doorrijden naar de Unesco rotonde.’

‘Tenslotte willen wij geen beursgebouw aan de achterkant van het station, zolang de mobiliteit aan het station niet verbeterd is’, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Bron: Eigen en Nieuwsblad.