Brugge

Van Volcem feliciteert burgemeester Termont (Gent) met nieuw Stadion

Brugs schepen van Ruimtelijke Ordening en Vlaams parlementslid, Mercedes Van Volcem (Open Vld) feliciteert haar Gentse buurman Termont (Sp.a) met de komst van het nieuwe Arteveldestadion. “De belangrijkste kaap is afgerond voor Gent: de financieringsovereenkomst. Proficiat Daniël! Ik hoop dat we in Brugge ook zo snel vooruit kunnen.”

Ongeveer tien jaar na de eerste aanzet is gisteren in het Gentse stadhuis de financieringsovereenkomst voor de bouw van het nieuwe Arteveldestadion getekend. Tegen de zomer van 2012 verrijst op de vroegere terreinen van de Groothandelsmarkt een nieuwe voetbaltempel met 20.000 zitjes voor AA Gent. “Proficiat aan Termont en zijn team dat hij dit zo vlot heeft kunnen klaren. Nu staan Brugge, Anderlecht, Antwerpen en Luik voor een gelijkaardige uitdaging.” reageert Van Volcem.

 “Voor het dossier in Brugge heeft de Vlaamse Regering de afbakening van het regionaalstedelijk gebied Brugge eindelijk afgerond.  Maar er komt nog een moeilijke hindernis: de financiering van het stadion. In Brugge spelen twee clubs in eerste klasse. Deze hebben heel veel supporters. Momenteel schuift men de kost voor infrastructuur af op de steden en clubs. De maatregel voor een achtergestelde lening van 50 miljoen is slechts een pleister op een houten been.”

“De Minister van Sport, Muyters(N-VA) moet meer investeren in de toekomst van voetbal en de noodzakelijke infrastructuur. Voetbal is de meest populaire en toegankelijke sport. Het is bij uitstek sport en ontspanning voor iedereen. Dit werkt emanciperend. We mogen hier niet blind voor zijn.”

“En ook de (nieuwe) federale regering moet zich bezinnen. Men kan werk maken van een Tax Shelter Sport om grote investeringen in sportinfrastructuur te bekostigen met geld uit de private sector. Dit naar analogie van de Tax Shelter in de Belgische audiovisuele sector.” besluit Van Volcem.