Brugge

Roltrappen aan voorkant station terug in werking

BRUGGE – De roltrappen die toegang geven tot niveau +1 van het parkeergebouw, en de hoofdingang vormen van het Huis van de Bruggeling zijn weer in werking gebracht. “Na lang onderhandelen zijn ze vandaag terug in dienst gesteld”, zegt Van Volcem (Open Vld).

Roltrappen voorkant station opnieuw in werking.

“Ik ben blij dat de roltrappen, die toegang geven tot niveau +1 van het parkeergebouw en de hoofdingang van het Huis van de Bruggeling, terug in werking werden gebracht”, aldus schepen van Openbaar Domein en Eigendommen Mercedes Van Volcem.

Geen eigendom van Stad Brugge

De roltrappen waren door de eigenaars VME Globaal Hart van Brugge (de vereniging van de eigenaars van winkelpanden grenzend aan het stationsplein) buiten werking gebracht. Schepen Van Volcem leidde de onderhandelingen om deze te herstellen en opnieuw in dienst te nemen. “Om uit de impasse te komen leek de enige oplossing het beheer en onderhoud van de roltrappen over te nemen door de eigendom ervan te verwerven,” zegt de schepen. “Veel mensen dachten dat de roltrappen in eigendom van Stad Brugge waren maar dat was niet zo. “Zowel op de gelijkvloerse verdieping als op de verdieping zelf is de zone afgehuurd van de BME Globaal hart van Brugge. Ook de gevestigde installaties voor openbaar gebruik voor derden vallen hieronder”, verduidelijkt Van Volcem.

“Een noodzakelijke tussenkomst”, licht Mercedes Van Volcem toe. “Zo’n locatie, waar heel wat beweging is, moet met een roltrap bereikbaar zijn. Zowel het Huis van de Bruggeling is er gevestigd, alsook een parking en andere gebouwen. Ik ben dan ook uiterst tevreden dat dit moeilijk probleem is opgelost”, zucht de schepen.

Vertraging

De inwerkingstelling was voorzien voor 1 juli. Helaas liep men vertraging op omwille van het ontbreken van de benodigde wisselstukken en de zeer lange levertijden. “Het station is een toegangspoort tot Brugge. De toekomstplannen van Stad Brugge (ism Vlaamse Overheid) bewijzen van het belang hiervan. Dit openbaar domein zal verder kwalitatief aangepakt worden (Overgang R 30 /heraanleg stationsplein).”

De onderhandelingen duurden lang, maar ik ben blij dat we hierrond nu een oplossing gevonden hebben.

Meer informatie over wat er allemaal speelt in onze prachtige stad? Klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.