Brugge

Ruim 1,2 miljoen euro voor restauratie Walburgakerk te Brugge

Als lid van de commissie Wonen en Onroerend Erfgoed opper ik al langer bij minister Matthias Diependaele om hiervoor budget vrij te maken. Ik ben dan ook verheugd te vernemen dat de Vlaamse Regering hiervoor stappen onderneemt.

De Sint-Walburgakerk is een echt monument voor Brugge. Ook Pol Van Den Driessche (N-VA) en Minou Esquenet (CD&V) pleitten voor de restauratie van de kerk. De minister maakt bekend dat de kerk een algemene restauratie krijgt. Binnenin zal er worden geschilderd en tevens worden enkele interieurelementen aangepakt. Het merendeel van de werken zal echter aan de buitenkant gevoerd worden. Het is al meer dan 50 jaar geleden dat de kerk een opknapbeurt kreeg.

De Sint-Walburgakerk is beschermd monument in barokstijl. Alvorens toegewijd te zijn aan de heilige Walburga, werd de kerk toegewijd aan Franciscus Xaverius.

Het grootste deel van de inwendige aankleding en meubilair dateert uit de zeventiende en achttiende eeuw, en is sterk in overeenstemming met de architectuur van het gebouw.

Foto door I, LimoWreck
Foto door PMRMaeyaert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.