Ruimtelijke ordening

Aanleg omgeving nieuwe politiecommissariaat krijgt financiële boost

Sinds 2006 geeft de WVI (West-Vlaamse Intercommunale) gemeenten de kans om verkennend Ruimtelijk onderzoek te laten uitvoeren. Zij adviseert, begeleidt, volgt op en biedt financiële ondersteuning voor projecten. Met de regio-enveloppe stimuleren ze de gemeenten om ingrepen in hun publiek domein in te bedden in een visie op ruimtelijke kwaliteit. Het Brugse voorstel om de site van het nieuwe politiecommisariaat op te waarderen werd geselecteerd.

De regio-enveloppe met betrekking tot de opdracht ‘Opmaak van een ruimtelijke visie op het openbaar domein in de regio Brugge-Oostende’ werd aan Cluster Landscape gegund. “Wij zijn tevreden dat de WVI ons voorstel selecteerde” zegt Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem.

“De studie voor de aanleg van het openbaar domein op de site van het nieuwe politiecommissariaat in Brugge maakt hier deel van uit”, aldus Van Volcem. “We moeten niet alleen een mooi gebouw hebben maar ook een goede inplanting en aanleg van de omgeving”, zegt de Schepen.