Ruimtelijke ordening

Wantestraat krijgt 7 nieuwe woningen

Het bedrijf Robann uit Torhout bouwt zeven nieuwe woningen in de Wantestraat.  Men voorziet twintig ondergrondse en enkele bovengrondse parkeerplaatsen. Het project situeert zich in de Wantestraat, de Vrijheidstraat en in Ter Lake. De bestaande hoekwoning (Ter Lake & Wantestraat) en garages worden gesloopt en maken plaats voor nieuwbouw.

Deze nieuwe groepswoningbouw met ondergrondse garages zullen het straatbeeld een nieuwe look geven. Langs de Wantestraat worden drie woningen gezet die het bouwblok in gesloten bebouwing verder afwerken. Langs Ter Lake worden vier aaneengesloten woningen ingeplant. De achtergevels van de woningen zijn gericht naar het westen en het zuiden, zodoende hebben alle woningen voldoende lichtinval. De compacte woningen, met twee bouwlagen en hellend dak hebben een bouwdiepte van 10,30m en voldoen aan de eisen van het hedendaags wooncomfort.

“Eén woning en bestaande garages maken plaats voor 7 nieuwe woningen met ondergrondse parking,” zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem. “Dit project zorgt voor extra woonentiteiten en met deze nieuwe invulling wordt de site gesaneerd” zegt Van Volcem, “op deze manier worden sites opgewaardeerd en kunnen nieuwe woongelegenheden aangeboden worden.”