Ruimtelijke ordening

Voormalige Mercedes-garage krijgt nieuwe bestemming

“Aan de nv Facq, een merk voor wat sanitair, badkamer, verwarming, chauffage en dergelijke meer betreft, werd vandaag een vergunning verleend voor het herinvullen van de voormalige site Van Biervliet langs de Lieven Bauwensstraat”, zegt Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem.

“Een bijzonder mooie invulling voor de reeds jaren leegstaande gebouwen”, aldus Van Volcem. “Dergelijke projecten moeten onze steun krijgen, want niets ontsiert een stad meer dan leegstaande gebouwen. De bestaande toonzaal wordt behouden en zal worden gebruikt als showroom voor sanitaire toestellen. Een deel van de voormalige werkplaats van De Lijn zal worden gesloopt, deze ruimte wordt bij de toonzaal gevoegd. In de bestaande boogvormige showroom wordt een zone afgebakend voor de verkopers. Verder worden nog een technisch lokaal, een berging en een archief voorzien. Alle gevels worden verfraaid teneinde het gebouw de ‘Facq-look’ te geven en de kwaliteit van het gebouw te verbeteren.”

“Deze nieuwe invulling biedt niet alleen een langverwacht antwoord op de jarenlange leegstand, ze zal ook voor een passend impuls zorgen voor de site Waggelwater” besluit Van Volcem.