Stadsvernieuwing

Wegdek ‘t Zand is Brugge onwaardig

Open VLD kaart de zeer lelijke aanleg van de banen op het Zand aan.  Brugge is zeer mooi met tal van kasseien. Nu wordt voor fietsers dikwijls een stukje in asfalt gelegd (fietsstrook). Een voorbeeld vind je in de Wollestraat.  Het Zand moet dringend opnieuw aangepakt worden.  Het Zand is een essentieel plein waar veel mensen toekomen in de stad.   Mercedes Van Volcem wou het plein opwaarderen door onder andere de Ramblas te creëren alsook een groen park achter het station en de tunnels verder te laten lopen. Nu giet men op de kasseien ondoordacht asfalt op een hoogte van zeven centimeter. Er zijn al vier rijvakken met auto ‘s die naar het hart van de stad leiden.  De stad moet dit hoog op de agenda zetten.


Beschamend

Het Zand kan een zeer mooi en gezellig plein worden. Nu giet men op de kasseien ondoordacht asfalt op een hoogte van zeven centimeter.  Brugge mag niet verloederen.  Dit is echt een banalisering en beschamend, stelt Van Volcem! Renaat Landuyt stelde terecht dat de bus zich moet aanpassen aan de stad en niet omgekeerd. Ook achter de Stadsschouwburg en aan de bibliotheek ligt er een lelijke betonnen straat.  Ik hoop dat Brugge niet op dergelijke wijze evolueert.

Van Volcem pleit er tevens voor om de bushokjes aan de sint-salvatorskerk weg te nemen zodat er een mooi plein ontstaat.  Het zou een goede zaak zijn de vele grote bussen uit de stad te weren en enkele kleine en minder vervuilende  busjes binnen de eerste stadsomwalling te laten rijden.