Wonen

33 Serviceflats krijgen nu ook bij Ruimte en Erfgoed groen licht

Ruimte en Erfgoed gaf groen licht voor de bouw van een groepswoningproject in de Wiermeers te Brugge. Het project integreert zich volledig met de in aanbouw zijnde WZC Zeventorentjes.  Aansluitend zal een dienstencentrum worden gebouwd.

Het project integreert zich volledig met de in aanbouw zijnde WZC Zeventorentjes, Wiermeers te 8310 Brugge.  Vooral naar functie en bestemming toe van dit gebied. Aansluitend zal een dienstencentrum worden gebouwd zodat het volledige aanbod van diensten aanvullend werkt ten opzichte van mekaar. Ruimte en erfgoed deed moeilijk over de onsluiting en de inplanting, stelt Van Volcem.

Het betreft hier een groepswoningproject (33 serviceflats) ter vervanging van 20 bestaande bejaardenwoningen.  “ We voorzien dus ook ruimte voor ouderen en het is een goede zaak dat het OCMW ook moderniseert”.

In L-vormige opstelling wordt voorzien in de aanbouw van een dienstencentrum (afzonderlijke aanvraag). Het huidig project wordt met dit dienstencentrum verbonden door een inwendige verbinding en brandtrap.

Het betreft een drielaags vrijstaand wooncomplex nagenoeg parallel ingeplant met de waterloop, met parkeergelegenheid en groenaanleg. Het gebouw krijgt een platte dakvorm, de gevels krijgen een grijze baksteensokkel en wordt afgewerkt met een crepi-bekleding in lichte kleur. Tussen het hoofdgebouw en de oostelijke perceelsgrens wordt voorzien in een overdekte houten fietsenberging.

“De sobere hedendaagse bouwstijl zowel qua vormgeving en materiaalgebruik resulteren in een geïntegreerd project die zijn plaats opeist in deze woonomgeving”, zegt Mercedes Van Volcem, Schepen van Ruimtelijke Ordening.