Beleid Brugge Brugse binnenstad

Studentenkamers in Klooster ‘Rode Nonnen’

Er komen minder flats dan oorspronkelijk gepland op de site van de zusters Redemptoristinnen (beter bekend als de Rode Nonnen) in de Katelijnestraat. ‘Er wordt onderzocht of er in het beschermde kloostergebouw studentenkamers kunnen komen’, zegt schepen Van Volcem.

In juni vorig jaar kwam er een eind aan jarenlange onduidelijkheid over het voormalige klooster van de Zusters Redemptoristinnen in de Katelijnestraat in Brugge. Een projectontwikkelaar wou het slotklooster afbreken en er tachtig appartementen optrekken, en daar rees een stormvan protest tegen. Minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) besliste daarop om de kerk met slot- en biechtkapel te beschermen als monument, en het klooster zelf kreeg de status vanstadsgezicht: aan het volume van het gebouw mag dus niet geraakt worden.

‘De oorspronkelijke plannen worden nu aangepast’, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening MercedesVan Volcem (Open VLD). ‘Er komen minder flats, omdat de minister een deel van de site beschermd heeft. De projectontwikkelaar onderzoekt nu de piste om studentenkamers in te richten in het beschermde gebouw. Dat zou een logische stap zijn, want het gebouw bestaat voor een groot gedeelte uit kamers.’

Bron: Het Nieuwsblad.