Brugge

TOEGANKELIJKE WANDELPADEN VOOR KINDERBOERDERIJ DE ZEVEN TORENTJES

Brugge – In Brugge zijn vernieuwingen aan de wandelpaden van de Vesten en verschillende parken aan de gang. Ook Kinderboerderij De Zeven Torentjes in Assebroek krijgt nieuwe wandelpaden. De wandelpaden in de Kinderboerderij lagen voordien in gravé. Deze zijn moeilijker toegankelijk, waardoor niet iedereen de kans krijgt onze Kinderboerderij te bezoeken. Om de toegankelijkheid voor iedereen te garanderen, hebben we de wandelpaden vernieuwd in dolomiet zodat rolstoelgebruikers ook naar de Kinderboerderij kunnen en de cafetaria kunnen bereiken.

Vernieuwing van de Brugse Vesten

In 2022, 2023 en 2024 investeert de stad in verbeteringen aan de wandelpaden op de stadsvesten en in een aantal parken.

In het voorjaar van 2022 hebben we de paden in het Graaf Visartpark, alsook het pad tussen de Bloedput en de Karel de Stoutelaan aangepakt. Naar aanleiding van de heraanleg van de Singel en de Buiten Boeverievest hebben we ook het dolomietpad tussen de Passantenbrug en de Gistelse Steenweg vernieuwd.

Tijdens een tweede fase in 2022 is het dolomietpad tussen de Smedenpoort en de Bloedput (langs de Guido Gezellelaan, aan de kant van de woningen) aangepakt.

In 2023 zetten we deze tendens volop verder: we vernieuwden reeds de dolomietpaden op de Binnen Boeverievest, tussen de Smedenpoort en de Passantenbrug.

Ook in het Koningin Astridpark zorgen we voor nieuwe wandelpaden. De eerste fase van deze heraanleg is reeds afgewerkt. Fase twee en drie zetten we in het najaar verder zodat bezoekers van het park tijdens de zomer geen hinder ondervinden.

Daarna komen de Gentpoortvest (Katelijnepoort – Gentpoort), Boninvest (Gentpoort-Conzettebrug), Kazernevest (Conzettebrug – Kruispoort) en Kruisvest (Kruispoort – Dampoort) nog aan de beurt.

Kinderboerderij toegankelijk voor iedereen

De wandelpaden in de Kinderboerderij lagen voordien in porfiersteenslag. Dit was moeilijker toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen met een kinderwagen. Een daguitstap maken naar de Kinderboerderij is enorm leuk. Het is dan ook de bedoeling dat alle Bruggelingen en bezoekers van onze mooie Kinderboerderij kunnen genieten. Om de toegankelijkheid van de Kinderboerderij voor iedereen te garanderen, legden we de wandelpaden aan in dolomiet. In totaal werd 1.650 m² heraangelegd. Naast betere toegankelijkheid zorgen dolomietpaden er ook voor dat het water goed kan insijpelen.

De kostprijs voor de heraanleg bedroeg 45.000 euro.

Gescheiden vuilnisbakken voor restafval en PMD

Op de Kinderboerderij zijn nu ook aparte vuilnisbakken voor restafval en PMD te vinden. Er waren reeds 11 groene vuilnisbakken voor restafval aanwezig. Nu zijn elf blauw vuilnisbakken voor PDM geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.