Brugge

Van Volcem lijsttrekker in Brugge

Mercedes Van Volcem trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 de Open Vld-lijst in Brugge. Dat heeft de Brugse partijafdeling maandagavond beslist. De 39-jarige advocate is sinds 2006 schepen van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Monumentenzorg, en zetelt in het Vlaams parlement.

In 2006 bracht Van Volcem als lijsttrekker de liberale partij na achttien jaar oppositie terug in een coalitie met CD&V en sp.a. “Wij willen als Open Vld naar de kiezer gaan met een programma dat er vooral op gericht is Brugge als centrumstad en derde stad van Vlaanderen, vooruit te helpen, en de levenskwaliteit van elke Bruggeling te verbeteren,” zegt de lijsttrekker.

“In Brugge moet er ruimte zijn voor bijkomende betaalbare woningen en nieuwe bedrijventerreinen. Ook de haven van Zeebrugge, de motor van de ganse regio, moet nieuw bloed krijgen om zich verder te ontwikkelen. Ik zal het komende driekwart jaar de boer op gaan met wat we tot nu hebben gepresteerd in het beleid, en wat er nog op stapel staat,” zegt Mercedes Van Volcem.

Van twee van de drie partijen in het stadsbestuur van Brugge is de lijsttrekker voor volgend jaar al gekend. De CD&V-lijst wordt getrokken door Dirk De fauw, eerste gedeputeerde van West-Vlaanderen. Hij is de gedoodverfde kandidaat-burgemeester.

Open Vld heeft nu ook haar lijsttrekker, en het is nog een paar maanden wachten op wie de sp.a-lijst trekt. De twee grote kandidaten zijn Kamerlid Renaat Landuyt en OCMW-voorzitter Frank Vandevoorde.

Artikel: De Standaard