Brugge

Verffabriek in de Monnikenwerve breidt uit

De verffabriek Bevepe gelegen in de Monnikenwerve in het industrieterrein de Blauwe Toren, breidt z’n activiteiten uit. Er komt een nieuw gebouw met showroom, stockage en vergaderzalen op de aanpalende percelen waar momenteel een voormalig garagebedrijf staat.

“Bedrijven die investeren en uitbreiden zorgen voor werkgelegenheid. Bovendien voorkomen we leegstand door een bestaande site te hergebruiken.  Een zeer positieve eindbalans dus.” aldus Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem.

“Het garagebedrijf wordt afgebroken en de verffabriek wordt op deze plaats uitgebreid. In het bestaande volume wordt de productiehal, een beperkte kleedruimte, een klein labo en archief ondergebracht. De aanbouw is meer dan een verdubbeling van het bestaande gebouw. Er wordt hierin een stock voorzien van 504,27 m² met aanpalend een berging en een refter. Via de hoofdingang bereikt men een showroom van 332,6m², vergaderzaal en burelen.” verduidelijkt Van Volcem de details.

“Om het geheel wat frisheid te bezorgen is een patio voorzien van 50,51m², zo wordt extra licht binnen gebracht in het bedrijf. Er is een beperkte eerste verdieping, voorzien van kantoorruimte.”

Het perceel is centraal gelegen in het bedrijventerrein Blauwe Toren, in een omgeving van industriële bebouwing. Het is de bedoeling om in deze extra ruimte het fabriceren van verven verder uit te breiden.