Sint-Michiels

Fietspaden in Sint-Michiels worden aangepakt

In Sint-Michiels staan plannen op til voor de aanpak van de fietspaden. “Het bestaande fiets-en wandelpad, Kerkebeekpad, wordt 1,10m breder en de verharding voor het gedeelte oprit Boudewijnpark – Ten Boomgaard zal vernieuwd worden. De ruimtelijke plannen houden maximaal rekening met de opmerkingen van omwonenden.” stelt schepen van Ruimtelijke Ordening Van Volcem.

Het fietspad wordt 1.10m breder dan het oorspronkelijke profiel zodat het kan voldoen aan de huidige en toekomstige fietserstromen. Het wandelpad behoudt zijn breedte van 1.55m.

Het vernieuwen van de verharding voor het gedeelte oprit Boudewijnpark – Ten Boomgaard, achter de huizen Ter Zwanekerke tot aan de doorsteek naar de Rijselstraat, moet fietsen en wandelen in Sint-Michiels, nog aantrekkelijker worden.

“De plannen houden rekening met de opmerkingen van omwonenden en voorzien maximaal behoud van heesters achter de woningen Ten Boomgaard, de inplanting van banken wordt aangepast volgens de wensen van de bezwaarschrijvers. We hopen dat de ganse buurt tevreden is met de plannen.” Besluit Mercedes Van Volcem, Schepen van Ruimtelijke Ordening.