Brugge

“Verhuurders zijn geen sociale woonmaatschappijen”

Van Volcem Mercedes verzet zich tegen de geplafonneerde huurprijzen. Ik verzet me ook tegen het feit dat men huur wil belasten. De mensen die verhuren verdienen meer respect. De private verhuurders vangen vandaag 180000 mensen op die recht hebben op sociale woning en zonder subsidie.

Er is vooral nood aan meer betaalbare huurwoningen door meer aanbod nodig.
Ik vrees met geplafonneerde huur dat veel private eigenaars hun panden gaan verkopen zeker als tal van verplichtingen inzake renovatie worden opgelegd.

De huur belasten is ook een dada van Vooruit. Maar dat zal enkel de huur verhogen in de toekomst en bovendien ben ik niet akkoord dat 50 procent van de huuropbrengsten die vaak een appel voor de dorst zijn van gepensioneerde zelfstandigen of waar mensen heel hun leven voor gewerkt hebben nu nog eens progressief zou worden belast.

Met vooruit gaan 70 procent eigenaars erop achteruit en al zeker de 24 procent private verhuurders. Net zoals erfbelastingen ook progressief willen belasten ! Wie werkt en heel zijn leven 50 procent belastingen heeft betaald en iets opbouwt voor zijn kinderen zal straks nog eens moeten betalen aan dit progressief tarief. Dat is achteruitgang om zo meer erfbelastingen te innen en enkel de staat rijker te maken en de mensen die werken te verarmen. Ik zie vooruitgang anders. Met vooruit ga je er zeker op achteruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.