Brugge

Wandelzone Predikherenrei is klaar voor terrasjes

” Een van de mooiste plaatsen met gezellige terrasjes konden we vernieuwen”, aldus de Brugse schepen Van Volcem.

BRUGGE – De Predikherenrei is weer vrij van werken. En dat is goed nieuws nu de lente eraan komt en we nood hebben aan wat buitenlucht. “Met deze noodzakelijke werken vernieuwen we een van de mooiste plaatsen met gezellige terrasjes. De horecazaken in de straat waren vragende partij omdat de kasseien niet vlak lagen en de tafels altijd schuin stonden. Ook het wandelen was geen walk in the park op één van de meest geliefde plekken van de Bruggeling, zegt de schepen van openbaar domein en stadsvernieuwing.

Goede timing om te werken

Door corona waren de zaken gesloten, een uitgelezen moment dus om de straat aan te pakken. Nu is het hopen op 1 mei of de Paasvakantie”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Op vraag van horeca

Tijdens de wintermaanden werd de zone tussen de Predikherenstraat en de Langestraat onder handen genomen worden. Mede op vraag van de  omliggende horecazaken werd de zone spoedig aangepakt. “Bij regenweer vormden zich plassen en de voegvulling was bijna volledig weg. Het onderhoud van het stukje straat was daardoor moeilijker geworden en ook het plaatsen van een stabiel terras was haast onmogelijk. Met de werken die een kleine anderhalve maand in beslag namen geven we de wandelzone een nieuwe en frisse uitstraling” ,legt schepen Van Volcem uit.

Het Brugs stadsbestuur maakte een budget van 36.000 euro vrij voor de ingreep. “Nu het zonnetje wat vaker schijnt trekken we er eens meer op uit. De straat is nu stukken aangenamer om door te wandelen en om zodra het terug mag een terrasje te doen.

groen licht

 “Als we terug groen licht krijgen voor de heropening van de horeca kunnen de eerste terrasjes uitgestald worden. Voor onze inwoners en toeristen wordt het genieten van een hapje en een drankje in een zeer aantrekkelijke en aangename omgeving”, besluit schepen Mercedes Van Volcem.

We hebben van de vervelende sluiting kunnen gebruikmaken om de werken zonder hinder uit te voeren”, klinkt het bij schepen van Openbaar Domein Van Volcem. Vorig jaar pakten we ook de Eiermark, Mallebergplaats en de Burg en de Vismarkt aan en ook de Breydelstraat en Blinde Ezelstraat aan.  Deze winter pakten we de Predikherenrei aan, de Kleine Hertsbergestraat, de Sint-Amandstraat en het -plein, het Kraanplein is in uitvoering en het Jan Van Eyckplein werd ook volledig heraanlegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.