Brugge

Week van de mobiliteit: Van welke laan wil jij een park maken?

Ieder jaar is het van 16 tot 22 september “Week van de mobiliteit” in Vlaanderen. Deze week, die het motto #goedopweg draagt, zet in op duurzame mobiliteit en probeert zo veel mogelijk mensen te overtuigen om zich met de fiets of te voet te verplaatsen. Als Brugse Schepen van Openbaar Domein en als lid van de commissie Mobiliteit, zet ik ook enorm in op veilige, duurzame fietspaden. Naast mijn ambitie om van Brugge een veilige, duurzame fietsstad te maken, wil ik de stad ook een groene centrumstad vol bomen en bloemen maken. Vandaar mijn vraag voor jullie: “Van welke laan wil jij een park maken?”

Week van de Mobiliteit

Tijdens de Week van de Mobiliteit focust Vlaanderen op veilige fietsinfrastructuur. Dat is iets waar ik als Schepen van Openbaar Domein enorm voor ijver: veilige fiets- en voetpaden. Duurzame, slimme en veilige mobiliteit staat zowel in het Vlaamse, als in het Brugse beleid centraal.

Brugge wordt zo steeds meer een fietsstad. In 2019 keurde de Vlaamse Regering het plan Kopenhagen goed. Dit plan ondersteunt lokale besturen bij het investeren in fietsinfrastructuur. In dit kader, diende het College van Burgemeester en Schepenen meteen 37 nieuwe dossiers in, die een totaalbedrag van 5 miljoen euro bedragen. Hiervan wordt 1.779.103,96 euro gesubsidieerd door Vlaanderen.

Week van de Mobiliteit goed op weg Schepen van Openbaar Domein laan tot park

Van welke laan willen jullie een park maken?

Het is van mij altijd een droom geweest om van een laan een park te maken. In het kader van de Week van de Mobiliteit is het daar dus het perfecte moment voor. Mijn vraag aan jullie: “Van welke laan willen jullie graag een park in Brugge maken?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.