Brugge

Wijziging in reservatiesysteem voor recyclagepark Sint-Pieters

Sinds begin dit jaar is het reservatiesysteem voor de recyclageparken gewijzigd. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “We beslisten deze week om een bijkomende wijziging in te voeren, waardoor er voortaan op vrijdagnamiddag en zaterdag geen afspraak meer nodig is voor een bezoek aan het recyclagepark van Sint-Pieters. Op de andere dagen is dit wel nog nodig.

Voor de Brugse recyclageparken ziet de regeling er vanaf nu als volgt uit:

  • NIEUW: het recyclagepark van Sint-Pieters kan men op vrijdagnamiddag en op zaterdag zonder afspraak bezoeken (van dinsdag tot vrijdagmiddag blijft een afspraak dus wel nodig);
  • Het recyclagepark van Sint-Michiels kan men op vrijdagnamiddag en op zaterdag zonder afspraak bezoeken (van dinsdag tot vrijdagmiddag blijft een afspraak dus wel nodig);
  • Het recyclagepark van Zeebrugge is enkel nog open van donderdagmiddag tot en met zaterdag en is op die momenten steeds zonder afspraak toegankelijk.

Een afspraak maak je het snelst via de website van Stad Brugge, maar het kan ook telefonisch via het Huis van de Bruggeling op 050 44 8000. Vanaf 2022 kan men tot een half uur voorafgaand aan het gewenste bezoek online een afspraak boeken.

 Persoonlijk account

Sinds 3 januari 2022 verloopt het maken van een afspraak via het reservatieplatform van de beheerder van het diftarsysteem (INOVIM). Men kan er gemakkelijk zonder account een afspraak plannen, maar het maken of annuleren van een afspraak gaat nog vlotter als men een persoonlijk account aanmaakt. Via dit account krijgt men ook een overzicht van de geplande afspraken, de bezoekershistoriek en kan men nazien hoeveel gratis kilogram in de betalende zone men reeds opgebruikte.

De controle van de afspraak aan de parkingang gebeurt automatisch via de identiteitskaart (eID) of de toegangskaart die men ook gebruikt om het park binnen te rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.