Ruimtelijke Ordening

Muyters moet eindelijk actie ondernemen in dossier stadion Club Brugge

Vlaams Volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem vraagt aan minister Muyters om actie te ondernemen en geen tijd meer te verliezen in het stadiondossier van Brugge.  De Vlaamse regering moet daadkrachtig zijn en in actie. De traagheid van handelen staat in schril contrast met de aanbevelingen van de werkgroep sneller en beter voor investeringsprojecten.

“Concreet kan de minister de slecht gemotiveerde beslissing die onvoldoende rekening houdt met mobiliteit, watergevoeligheid en milderende maatregelen herzien.  De minister moet ook beter motiveren waarom men Chartreuse boven de Spie en de Blankenbergsesteenweg kiest.  Er is 90 procent kans dat de Raad van State het advies van de auditeur zal volgen. Waarom dan nog tijd verliezen?” aldus Mercedes Van Volcem.

“Door de schorsing van de deelgebieden Chartreuse, Spie en Blankenbergsesteenweg is de economische groei van Brugge onmogelijk.   Er is nood aan bedrijventerreinen temeer er ook een hoge werkloosheid is bij jongeren. Brugge is nu een studentenstad in wording maar om de stadsvlucht tegen te gaan moeten we ook voorzien in werk in eigen stad.”

In de commissie ruimtelijke ordening zal Van Volcem aandringen op de intrekking van de eerdere beslissing en aandringen op een nieuwe beslissing na overleg met de stad Brugge, de actiegroepen en Club Brugge.  Een goed plan is pas een plan die gedragen is en voldoende gemotiveerd is.   Sedert 2009 is er geen vooruitgang geboekt in het dossier met een N-VA minister op Ruimtelijke Ordening. In plaats van Vlaanderen in actie, staat Vlaanderen stil. Het zou goed zijn dat de stad Brugge een grote consultatie ronde doet zodat de kans op nieuwe processen vermindert.

 

 

Eén gedachte over “Muyters moet eindelijk actie ondernemen in dossier stadion Club Brugge

Reacties zijn gesloten.