Brugge

150.000 euro brengt geluidsmilderende maatregelen A11 in kaart

BRUSSEL – Minister Lydia Peeters start de studie naar geluidswerende maatregelen voor de omwonenden van de A11. 17 omwonenden van de autosnelweg zullen meestappen in de procedure van de Vlaamse overheid om hun woningen te beschermen van geluidsoverlast van de nabijgelegen A11. Dat blijkt uit het antwoord van de minister op vraag van volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem.

De A11, de 12 kilometer lange autosnelweg ging in het najaar van 2017 open. In 2021 wordt nu een studiebureau aangesteld om de geluidswerende middelen te onderzoeken voor de omwonenden van de autosnelweg. “Een 65-tal woningen kwamen in aanmerking voor geluidswerende maatregelen op woningniveau. De eigenaars werden eind 2020 op de hoogte gebracht van de procedure. Het Agentschap Wegen en Verkeer stelt een studiebureau aan om de maatregelen die genomen kunnen worden in kaart te brengen per woning. Dat gaat van extra isolerende beglazing plaatsen tot gevelisolatie”, legt Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem uit. Van Volcem maakt deel uit van de commissie Mobiliteit en Openbare Werken en volgt het dossier van dichtbij op.

17 van de 65 omwonenden tekenden in op de procedure voor geluidswerende maatregelen.

Eigenaars staan zelf in voor het aanstellen van een aannemer voor de werken en eventueel een architect. Nadat de werken uitgevoerd zijn, betaalt het AWV de kosten terug. “17 van de 65 omwonenden die in aanmerking kwamen, tekenden in op de procedure. Het gaat om alleenstaande woningen gelegen langs de A11 zowel in Damme, Knokke-Heist als Brugge (Dudzele)”, aldus de volksvertegenwoordiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.