Beleid Brugge

Van leegstand tot project

Aan de hand van duurzame projecten wil Schepen van huisvesting Van Volcem de leefbaarheid én de betaalbaarheid van woningen in de Brugse binnenstad garanderen. Met respect voor onroerend erfgoed realiseerde ze de afgelopen jaren kwalitatieve woonprojecten.
Die Keure
Het project ‘Die Keure’ omhelst een stadsinbreidingsproject. Op de voormalige site van de drukkerij langs de oude Gentweg en de Gentpoortvest komen woningen en appartementen. De industriezaal wordt verbouwd tot een ondernemerscentrum. De realisatie ervan is voorzien voor eind 2012.

Gouden Boom
Op de voormalige brouwerijsite De Gouden Boom, tussen de Langestraat en Verbrand Nieuwland, komt een nieuwbouwproject. Het beschermde mouterijgebouw van de oude brouwerij wordt geïntegreerd. Er komt een museumcafé, handelsruimte, een ondergrondse parking en 29 woongelegenheden. Tegen eind 2012 zou ook dit project gerealiseerd worden. “Het project kan een impuls geven aan het shoppinggebeuren in de Langestraat.” verduidelijkt Mercedes Van Volcem.

Peterseliestraat
De stad Brugge heeft de site van het voormalige militaire hospitaal in de Peterseliestraat gekocht. Op het 1,5 hectare groot domein wil de stad regisseur zijn om private en sociale woningen te laten bouwen. Dit strategische stadsvernieuwingsproject moet enerzijds de leefbaarheid van de binnenstad bevorderen en anderzijds het aanbod aan betaalbare woningen helpen verhogen. Het project zal zo’n drie jaar in beslag nemen.