Assebroek Brugse binnenstad Dudzele - Lissewege Kristus Koning Sint-Andries Sint-Jozef - Koolkerke Sint-Kruis Sint-Michiels Sint-Pieters Zeebrugge

Open Vld Brugge wil elke maand extra gemeenteraad in en over deelgemeente

Open Vld Brugge wil meer beleidsaandacht voor de deelgemeenten. Ze vragen het stadsbestuur om extra gemeenteraden te houden in de desbetreffende deelgemeenten.

“Brugge bestaat uit Zeebrugge, Zwankendamme, Lissewege, Dudzele, Koolkerke, Kristus Koning en Brugge centrum, Sint -Pieters en Sint-Jozef, Sint-Andries, Sint-Michiels , Sint-Kruis en Assebroek (14). Elke deelgemeente heeft noden. Veilige fietspaden, proper groen, files, coördinatie van werken, sportinfrastructuur, open ruimtes, woon-en werkplekken, plaats voor kinderen en jeugd, verenigingen met noden.” verduidelijkt Mercedes Van Volcem.

Vandaag is er voor het eerst een volledig berek gewijd aan Zeebrugge op verzoek van  gemeenteraadslid Jean-Marie Deplancke. Het stadsbestuur heeft niet altijd oog voor Zeebrugge. Zeebrugge is het lelijke eendje van de Vlaamse kust, zegt De Plancke. Open Vld wil dat Zeebrugge opnieuw positief wordt. Mensen moeten fier kunnen zijn als ze naast de haven wonen. De haven zorgt voor veel werkgelegenheid. Het is tijd voor een masterplan voor Zeebrugge. “Een mooier, veiliger en gezelliger Zeebrugge”.
Een deelgemeente waar men woont tussen de haven en het prachtige strand.

Het groen en voetpaden (zie o.a. Baron de Mare- laan is slecht onderhouden en er is veel onkruid).

De infrastructuur kan veel beter. De stad moet een mooie boulevard maken van de Baron de Mare laan.

We kunnen het Eliagebouw mooi inbufferen, het domein Knaepen opfrissen, net als de vismijnsite. Van oude ongebruikte spoorbeddingen maken we een wandelpad. We kunnen bedrijvigheid en Tijdokstraat mooi inbufferen, meer strandbars op het strand realiseren, evenementen in Zeebrugge opzetten (bioclat, we can dance), zwemmen op het strand, een houten treintje op het strand mogelijk maken, natuurwandelingen organiseren, een watertaxi van Tijdokstraat naar het strand, ….een veilig fietspad naar Zeebrugge en in Zeebrugge, een goede communicatie inzake ontsluiting en te plannen infrastructuurwerken, vlot verkeer. Shoppen en parkeren.

In Heist is men bezig aan een revival. Diverse plannen worden opgemaakt. Ook Zeebrugge verdient beter. Tijd voor een burgemeester van Zeebrugge, minstens een schepen van Lissewege, Zwankendamme en Zeebrugge die elke dag de belangen bewaakt van de mensen die er wonen. Het huidige stadsbestuur vergeet ze vaak.

“Vandaar vragen wij een aparte gemeenteraad per maand per deelgemeente zodat de belangen van de deelgemeente niet enkel in folders komen maar ook de agenda uitmaken van de gemeenteraad en er een open dialoog kan ontstaan. In Antwerpen zijn er districten. In steden boven 100.000 inwoners kan dat. Brugge voert een gecentraliseerd beleid maar een extra gemeenteraad per jaar per deelgemeente lijkt me een heel goeie zaak om per deelgemeente horizontaal de zaken te benaderen. Nu denkt elke schepen vanuit zijn bevoegdheid. Hokjes denken zal verdwijnen als je met alle betrokkenen over een gebied denkt, samen met de bevolking en een vrijgemaakt budget.” besluit Van Volcem.