Zeebrugge

Prefab toiletgebouw in transportzone

“In de transportzone in de achterhaven te Zeebrugge, binnen een gebied bestemd voor zeehaven- en watergebonden bedrijven zal een vrijstaand prefab toiletgebouwtje worden geplaatst”, verduidelijkt Schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem.

“Op de percelen in de omgeving van de openbare parkeerzone voor vrachtwagens langs de Koggenstraat bevinden zich tal van bedrijven aangewezen op verschillende transportmodi, waaronder het wegtransport. De vrachtwagenchauffeurs die gebruik maken van de openbare parking voor vrachtwagens zijn op momenteel aangewezen op private sanitaire voorzieningen binnen de bedrijfsgebouwen in de omgeving,” zegt Van Volcem. “Geen ideale situatie want deze zijn echter niet permanent toegankelijk.”

“Een openbaar permanent toegankelijk, zelfreinigend toilet in de onmiddellijke omgeving van deze parkeerplaats blijkt noodzakelijk,” aldus de Schepen “en geen overbodige luxe.”

Het gebouwtje wordt vrijstaand op het grasperk, aangelegd op het buitengebied van een perceel, ingeplant.

Dit relatief klein, grondig afgewerkte prefab gebouwtje brengt binnen deze industriële omgeving een goede ruimtelijke ordening niet in het gedrang. Met zijn afmeting van 2.04m breedte, 3.90m lengte en 2.32m hoogte biedt het een inpandig toilet met wastafel en extern 2 urinoirs.