Brugge Sint-Michiels

LAKE RESORT Walakker: Wonen aan het water !

Gelegen aan de vijver van het Boudewijnpark en in de groene omgeving van Walakker, heeft villa “De Valkenier” plaats geruimd voor het hedendaagse woonproject Lake Resort. De architectuur is van de hand van het Brugse architectenburo Govaert en Vanhoutte. “Dicht bij de stad werd een inbreidingsproject gerealiseerd, een kwalitatieve ontwikkeling aan het water voor Sint-Michiels”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

De site omvat drie meergezinswoningen met in totaal 37 appartementen. Twee gebouwen liggen pal aan het water “pieds dans l’eau”. Een derde gebouw situeert zich achterliggend, maar nog steeds met prachtig zicht op de vijver. Een halfondergrondse garage met ruime fietsenberging vormt een gemeenschappelijke sokkel voor de drie gebouwen.  Tussen de drie volumes werd een aantrekkelijke buitenruimte aangelegd enerzijds gericht op het water en anderzijds met aandacht voor de bestaande groene omgeving waarbij zoveel mogelijk bomen werden bewaard.

Alle appartementen hebben een ruime zongerichte leefruimte met schitterend zicht op het water, een open keuken en drie slaapkamers. Plafondhoge ramen in leefruimte en slaapkamers geven toegang tot de doorlopende balkons in sierbeton. Dit resulteert in een maximale lichtinval en een vage grens tussen binnen en buiten.

Er werd gebruik gemaakt van een combinatie van buitenbepleistering, sierbeton, houten gevelbeplanking en lamellen, aluminium ramen en glaspanelen.

“Het resultaat is kwalitatief hedendaags wonen in een oase van rust in de groene rand van Brugge” zegt Schepen Van Volcem. “Een moderne realisatie op een super locatie”, aldus de Schepen van Ruimtelijke Ordening.

“Aan de andere kant van het water werd de tuin van de oude woning van Burgemeester Van Maele (9.000m²) tevens verkaveld, in 6 loten voor open bebouwing waarvan reeds 2 bebouwd. Twee kwalitatieve inbreidingsprojecten”, aldus Van Volcem. “De ruimte is schaars, zeker in Sint-Michiels. Dergelijke projecten zijn dan ook een voorbeeld van efficiënt gebruik van beschikbare ruimte. Het feit dat er water aan één kant ligt, geeft de bewoners toch een vorm van ruimte en rust dicht bij de stad. In de zomer voelen ze zich op vakantie door de trappelende pedalo’s.”