Brugge

Vroeger overzet Lisseweg, nu een pittoresk plekje

pittoresk plekje overzet lissewege

BRUGGE – De linkeroever van het Boudewijnkanaal tussen het Verbindingsdok en de Herdersbrug werd gerenoveerd. De vroegere overzet in Lissewege is omgevormd tot een pittoresk plekje waar fietsers en wandelaars even kunnen ontspannen.

Vroegere overzet te Lissewege

Vroeger verbond een veerpont beide oevers van het Boudewijnkanaal. Deze vroegere overzetplaats is omgebouwd tot een toeristisch plekje en rustpunt voor fietsers of wandelaars. Deze weg is zeer gekend bij fietsers en wandelaars: het jaagpad langs het Boudewijnkanaal werd opgenomen in het fietsnetwerk. Daarnaast kwam er ook een kleine helling om de oever te betreden met kleine boten. De oude steiger van de overzet is weggehaald en door een rustplatform vervangen. Damplanken zijn geplaatst om de overzetplaats te beschermen tegen het water. Ook de afsluitpaaltjes in gietijzer zijn terug in ere gesteld. Er zijn ook geen schuine oevers meer en op verscheidene plaatsen zijn ladders langs de oevers aangebracht. Op die manier kunnen mensen veilig uit het water, moest dit nodig zijn.

Departement Mobiliteit en Openbare Werken

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken voerde deze werken uit en financierde deze. In 2013 startte de gefaseerde verbetering van de linkeroever van het Boudewijnkanaal. Men bracht een damplankenwand van zo’n 4,5 km lang aan (Verbindingsdok tot Herdersbrug). Hierdoor kunnen golven geen erosie meer aanbrengen aan de oevers. Het gevaar op het doorbreken van de oevers en bijgevolg schade aan het achterliggende fietspad is hiermee geweken. Dit bedraagt een investering van 15,5 miljoen euro. Stad Brugge is eigenaar van de grond aan de overzet.

Een openbaar domein vol plaatsen van ontspanning en rust

Op het Brugse Openbaar Domein zorgen we voor verschillende plekjes waar ontspanning en rust centraal staan, dit niet enkel voor de Bruggeling maar ook voor bezoekers. Dit pittoreske plekje in het ‘witte’ dorp Lissewege langs het water met een picknickbank is de ideale plaats.

Daarnaast zetten we er ook op in om van Brugge een veilige stad voor fietsers te maken, deze werken dragen hier aan bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.