Brugge

Parking ’t Zand opnieuw bereikbaar

BRUGGE – 29 april 2022. Parking ‘t Zand is opnieuw bereikbaar voor het publiek. De uitbreidingswerken van de parking kaderen binnen de mobiliteitsvisie van de stad Brugge. Hierdoor zal tijdens piekmomenten een betere doorstroming van het verkeer zijn zodat wachtrijen op de ring verholpen kunnen worden.

De langverwachte uitbreiding brengt de capaciteit van de parkeergarage tot een totaal van 1.887 plaatsen. Dit betekent 635 nieuwe plaatsen. Deze worden verspreid over drie verdiepingen met 12 extra laadpunten. ’t Zand was al een van de grootste parkings van België, maar zet deze titel nu extra kracht bij. De enorme capaciteit was op momenten zelfs niet voldoende om alle bezoekers te ontvangen.

Een volgende stap in de werkzaamheden is de nieuwe inrit aan de achterkant van het Concertgebouw. De auto’s kunnen de nieuwe parkeerplaatsen echter nu al bereiken via de bestaande parking ’t Zand.

Daarnaast zagen wij  ook de gelegenheid om het Albert I-park opnieuw in te richten. Met het oog op het behoud van het park werd het ontwerp van de nieuwe parking volledig aangepast aan de bestaande bomen en vegetatie. De inkomhal en de technische gebouwen werden geïntegreerd in de lay-out van het park, zonder hoge structuren, om het open karakter te bewaren.

Eens de ondergrondse parking afgewerkt is, krijgt het park dus ook een nieuwe aanleg. Dit project zal de verbinding tussen ’t Zand en het nieuwe fonteingebied (kant station – Oostmeers) opwaarderen. Dankzij haar centrale ligging heeft het Albert I-park een belangrijke rol als toegangspoort tot de stad.

Render Koning Albert I-park

Vind hier meer informatie over de werkzaamheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.