Monumentenzorg

Stad blikt nu al naar OM-dagen van 2012

De voorbije 23ste Open Monumentendagen in Brugge zijn een succes geworden. Niet minder dan 22.000 bezoekers werden er geteld voor de diverse items. Intussen wordt al druk gewerkt aan het programma voor volgend jaar. Volgend jaar is het thema van OMD  “Muziek, woord en beeld”.
“Het thema ‘Conflict’ en de specifieke invulling ervan, zijn duidelijk gesmaakt door het publiek,” zegt schepen voor monumentenzorg, Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Het doet deugd te ervaren dat het publiek het onroerend erfgoed en zijn verhaal duidelijk een warm hart blijft toedragen. Er waren diverse publiekstrekkers, zoals het Grootseminarie met de Universiteit van de Verenigde Naties, maar ook het gerechtsgebouw, die voor de eerste keer meedeed, kende veel belangstelling. Daar werden ruim duizend bezoekers geteld.”
“Volgend jaar is het thema van OMD “Muziek, woord en beeld”. In Brugge kan je daar veel kanten mee uit. Het concertgebouw, waarvan we van plan is de bescherming aan te vragen, zal zeker op het programma staan. Daar wordt binnenkort ook de Sound Factory ofte het klankenmuseum geopend. Dit museum zal uniek zijn in zijn soort. Ook het stedelijk muziekconservatorium, de stadsschouwburg, en de Ezelpoort als thuisbasis van het orkest Anima Eterna, zullen op de affiche staan. Ook de kerk van Lissewege, waar veel concerten plaats hebben in het kader van Musica Antiqua, zal de nodige aandacht krijgen,” zegt de schepen.
De Open Monumentendagen 2012 hebben plaats op 8 en 9 september.