Assebroek Ruimtelijke ordening

Brugge koopt militaire schietstand Tir

Het Brugse stadsbestuur betaalt 2,6 miljoen euro om de militaire schietstand, of de TIR in de volksmond, aan te kopen. De schietstand, die langs de Baron Ruzettelaan en de Esperantostraat ligt, staat al een tijdje leeg. Op het 2,5 hectare grote terrein komen woningen. Een opportuniteit voor schepen Van Volcem om haar woonbeleid ten uitvoer te brengen.
Op deze locatie is immers een strategisch stadvernieuwingsproject gepland, enerzijds om de leefbaarheid van de binnenstad/kern Assebroek te bewaken en anderzijds om het aanbod aan betaalbare (huur)woningen te verhogen.
‘Dit is echt een mooie opportuniteit voor de stad’, zegt de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open VLD). ‘Slechts de helft van het terrein zal worden bebouwd. Er komt ook een groene parkzone van 1,3 hectare, die open ruimte zal bieden in deze druk bewoonde omgeving.’
Dit wooninbreidingsproject zal een significante meerwaarde bieden, niet enkel voor de nieuwe bewoners, maar evenzeer voor de omwonenden, door de aanwezigheid van een groene parkzone die open ruimte zal bieden in deze geconcentreerde woonomgeving.