Ruimtelijke ordening Sint-Michiels

Klooster krijgt nuttige herbestemming voor Sint-Lodewijk-Immaculata Instituut

Het klooster gelegen in het Sint-Lodewijk – Immaculata Instituut, in de Koningin Astridlaan te Sint-Michiels Brugge zal worden omgebouwd tot stille ruimte, bureelruimtes en vergaderruimte voor de school. 
“Op deze manier wordt leegstand van het klooster vermeden en kan een school door enkele ingrepen zijn kwaliteit verbeteren. Zo krijgt het klooster, dat opgenomen is op de inventaris van het bouwkundig erfgoed, een duurzame herbestemming.”, aldus Schepen Mercedes Van Volcem.

Twee aansluitende klaslokalen worden verbouwd tot een grote vergaderruimte en een spreekkamer. De toegang tot de oostelijk gelegen speelplaats wordt herzien met klein overdekt gedeelte en een draaipoortgeheel dat de speelplaats afsluit net voorbij de nieuwe inkomhal tot het secretariaat. Op de speelplaats wordt een mini-containerpark voorzien.

De bestaande turnzaal krijgt er kleedruimtes bij, stookplaats en bergingen tussen binnentuin en speelplaats worden afgebroken en vervangen door sanitair voor dames, heren en personen met een handicap. Een gelijkvloerse gaanderij, aangebouwd tegen de achtergevel, verzekert de circulatie tussen de verschillende lokalen en de verbinding met de rest van het schoolgebouw.