Brugge Opinie

Stemrecht voor Brugse studenten, die niet in Brugge wonen

Open Vld Brugge is voorstander dat de meer dan 7000 studenten in Brugge voor lokale politici kunnen stemmen. “Kotstudenten leven grotendeels in de stad waar ze studeren. Dan is het ook logisch dat ze het lokale beleid kunnen mee bepalen.” verduidelijkt Van Volcem.

“Jongeren vanaf zestien jaar zouden mijn inziens ook moeten kunnen stemmen. Zestien jarigen hebben ook een mening en het is goed dat met die mening rekening houden. Mede gelet op het feit dat in vele steden er vooral ouderen wonen.” gaat Van Volcem verder in haar betoog.

“Vele steden kampen met stadsvlucht. In Brugge proberen we studenten aan te trekken en proberen we ook het aanbod aan studentenhuisvesting uit te breiden in de hoop dat ze zich nadien ook in de stad huisvesten. Naast aanbod van woningen en betaalbare huisvesting is ook de sfeer van de stad belangrijk. Ook het cultuuraanbod en het mobiliteitsbeleid en de aanwezig van groen en kinderopvang spelen een rol.”

De mogelijkheid om er werk te vinden is dan de doorslaggevende factor. Het is belangrijk dat al deze facetten mee worden bepaald door jongeren die hier verblijven en van plan zijn zich in Brugge te settelen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.