Brugge

We maken de Mariastraat deze week groener

BRUGGE – Ter hoogte van de Mariastraat 5 en 7 vinden onthardingswerken plaats. We ontharden 26,22 m². Het ontharden en vergroenen van de stad staat centraal in mijn beleid. Ook kleine onthardingsprojecten zijn waardevol, want iedere m² telt !

Van grijze naar groene stad

In een middeleeuwse stad als Brugge is verharding veelvoorkomend. Dit betekent dat water niet altijd door het oppervlak kan dringen, waardoor grondwaterreserves in warme periodes sneller op raken en hevige regen de rioleringen kan overbelasten, wat voor overstroming zal zorgen. We lossen dit op door de bestaande verharding zoveel mogelijk (én waar mogelijk) weg te halen. En in de plaats meer groen aan te planten. Op die manier kan het water in de bodem infiltreren. Meer groen heeft daarnaast ook een verkoelend effect tijdens warme zomers, wat belangrijk is.

26 m² ontharding in de Mariastraat

Tussen 13 en 17 maart voert de aannemer APK de onthardingswerken uit. Aan de Mariastraat 5 maken we van een parkeerplaats een groene zone. Aan de Mariastraat 7 zorgen we voor een laad- en loszone, maar ook een nieuwe groenzone. We planten twee meerstammige bomen en lage beplanting aan. Deze aanplant zal in de loop van april gebeuren.

Help zelf ook mee aan een groenere stad !

We hebben deze legislatuur verschillende initiatieven opgezet zodat Bruggelingen kunnen meehelpen aan het groener maken van de straat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.