Sint-Michiels

Stokveldewijk krijgt nieuwe appartementen en woningen

In de Stokveldewijk te Sint-Michiels komen 28 nieuwe eensgezinswoningen. Op de hoek van het Stokveldepad komt er een appartementsgebouw met garage.

Het Brugse schepencollege heeft het licht op groen gezet voor de sloop en de nieuwbouw van 28eensgezinswoningen in de Stokveldewijk. De aanvraag werd ingediend door de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo. Zij willen langs het Stokveldepad de 24bestaande woningen slopen en vervangen door 28 nieuwbouwwoningen. In 14huizen komt een garage in de woning zelf. Op de hoek van het Stokveldepad met de Kortebrugge wordt, naast de bestaande flatgebouwen, één appartementsgebouw gebouwd met drie bouwlagen. Die zijn samen goed voor 28appartementen en ondergrondse garage.

Om tegemoet te komen aan een vraag van de buurtbewoners wordt er een buurtwinkel met woongelegenheid geïnstalleerd. ‘Het ontwerp voor de winkel komt van de winnaar uit een architectuurwedstrijd’, liet schepen van Ruimtelijke ordening Mercedes Van Volcem (Open VLD) weten.

Het voorstel van de appartementsgebouwen werd gunstig geadviseerd. Er moest nog wat aan het aantal parkeerplaatsen en fietsenstallingen worden gesleuteld.

Bron: Het Nieuwsblad.